Microsoft har lanserat en förhandsvisning av sin nya Teams-app för Windows, som är dubbelt så snabb och använder hälften så mycket minne som den nuvarande versionen. Den nya appen har även förbättrade funktioner och stöd för organisationer med flera tenanter och konton, samt nya AI-drivna funktioner. Planen är att släppa den nya versionen senare i år.

Teams-2.0-3

Microsoft har nu lanserat en förhandsvisning av sin nya uppdaterade Teams-app för Windows. Detta är en helt ny version av Microsoft Teams med en grundlig uppgradering av prestanda, flexibilitet och intelligens. Den nya appen är byggd med fokus på hastighet, prestanda, flexibilitet och intelligens. Målet är att den ska vara dubbelt så snabb och använda hälften så mycket minne som den nuvarande versionen. För att uppnå detta har Microsoft gjort en grundlig satsning på att optimera plattformen för hastighet och prestanda. Resultaten är redan lovande, med enligt oberoende benchmarkingföretaget GigaOm en appstart som är dubbelt så snabb och minnesanvändning som minskat med hälften jämfört med klassiska Teams.

Den nya versionen av Teams kommer också att göra användarupplevelsen enklare och mer funktionell. Detta inkluderar förbättrad hantering av meddelanden, kanaler och sökfunktioner. Microsoft Teams har också förbättrat stödet för organisationer som använder flera tenanter och konton. Med den nya versionen kan användare enkelt hålla koll på och samarbeta med människor över flera tenanter och konton utan att behöva logga in och ut.

Den nya Teams-versionen är också grunden för nya AI-drivna funktioner, som till exempel Copilot för Microsoft Teams. Med AI kommer användare att kunna hålla koll på vad som hände före användaren gick med i en chatt eller möte och få svar på sina frågor utan att behöva avbryta samtalet.

The New Microsoft Teams

Microsoft planerar att släppa den nya versionen senare i år och kommer att göra förhandsvisningen tillgänglig för kommersiella kunder som använder Windows. Användare kommer att kunna byta till den nya Teams-versionen med en enkel knapptryckning och också byta tillbaka till klassiska Teams när som helst.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden