Tack för denna gång!

Vivadagen 2023 är slut för denna gången, tack alla som var med på plats! För er som missade Vivadagen eller vill se sessionerna igen så kommer vi sända alla igen. Du kan i agendan nedan registrera dig för webbinaren som vi håller under december och januari.

Vill du inte missa inte nästa års Vivadagen, registrera dig till vårt nyhetsbrev för att få alla uppdatering om Vivadagen 2024.

Webbinar Nyhetsbrev

Vivadagen – med fokus på människa och teknik

Som enda svenska partner inom partnerprogrammet ”Viva Jumpstart” kommer vi tillsammans med Microsoft att bjuda på kunskap och inspiration kring hur Viva kan hjälpa din organisation att jobba smartare tillsammans. Onsdag 22 november kommer vi att visa hur du med stöd av Viva kan integrera idrottsvärldens metoder för att arbeta med insikter, träning och resultat. Det blir med andra ord en heldag där du får utforska teknikens samspel med människan i framtidens arbetsliv.

Denna upplevelse tar dig genom det digitala ekosystemet med Microsoft Viva – en plattform som syftar till att förbättra vårt välbefinnande och effektivisera vårt arbete i den alltmer digitaliserad värld. Dagen bjuder på talare, workshops och en introduktion till Microsoft Vivas olika moduler som kan hjälpa ditt företag att optimera arbetsflöden genom analytiska insikter.

Notera att antalet platser är begränsat och att det är först-till-kvarn-principen som gäller. Om alla platser redan är bokade hamnar du en kö där man i tur och ordning får biljett om någon avanmäler sig. Gör din anmälan här!

Vi ser fram emot att välkomna dig till en dag med kunskap, inspiration och möjligheter! Vivadagen hålls på Microsoft Office, Regeringsgatan 25 i Stockholm.


Webbinar


Att införa OKR med Viva Goals

Skapa en kultur där team är inriktade på att nå resultat genom att hjälpa kollegor att förstå sin roll och hålla koll på målsättningarna. När alla har bättre koll på organisationens strategiska målsättning och hur de kan relatera och bidra till den, finns det stora möjligheter att resultaten förbättras och man kan bli en vinnare inom sitt segment!

Viva Goals hjälper dig att realisera detta genom att jobba med en metodik som kallas OKR - Objectives and Key Results. Den bygger på relativt enkla principer och en effektiv process för att öka medarbetarengagemang, fokus och i slutändan resultat.

Vi kommer prata om praktiska exempel och förutsättningar utifrån att Exobe idag själva använder OKR-metoden med Viva Goals.

Speciellt efter pandemin upplever många att det blivit en ökad utmaning kring hur vi håller ihop våra individer och teams resultat mot företages mål. Oavsett om vi får en ökad närvaro på kontoren igen eller om vi kommer fortsätta jobba mer hybridarbete, kan Viva Goals med OKR-metoden vara ett stöd för att öka fokus och få verksamheten att jobba åt samma håll.

Profilbild på Niklas Olsson Hellström i StockholmNiklas Olsson Hellström

Har mer än 20 års erfarenhet kring mobilitet, UC och Modern Work för att optimera kommunikation och samarbete. Han har även ett förflutet som strategikonsult och arbetat i flera stora amerikanska bolag såsom Accenture/ Avanade, Compaq, HP med ovan delar. De senaste 15 åren har Niklas startat och drivit egna bolag där Exobe idag använder OKR-metoden i sin verksamhet.

Webbinar

Titta på sessionen i efterhand.

Titta här


Viva Engage - När, var och hur?!

Vill ni börja använda er av Viva Engage? Förstår ni inte hur Viva Engage ska användas, var och varför man ens ska ha Viva Engage i åtanke?
Då har ni kommit rätt! Låt mig presentera Viva Engage, ett fantastiskt verktyg för att stärka er företagskultur, överbrygga avståndet mellan era medarbetare och främja kunskapsdelning i er organisation!
Viva Engage är ett sätt att bygga relationer, skapa engagerande och samarbete mellan era anställda, oavsett var de befinner sig. Ni kan skapa gemensamma intressegrupper, dela erfarenheter och tips, ge feedback och uppmuntran och känna er som en del av ett team.
Viva Engage är inte bara ett verktyg, utan en strategi för att utveckla er företagskultur och nå era mål. Jag ska visa er hur ni kan implementera Viva Engage på rätt sätt, när ni ska använda det för olika syften och hur ni kan dra nytta av de premiumfunktioner som Viva Engage erbjuder. Ni kommer inte ångra er om ni väljer Viva Engage!

Profilbild på Nicolas Kheirallah i brunnsparken i GöteborgNicolas Kheirallah

Nicolas Kheirallah är en erfaren och Teknisk Arkitekt inom Microsoft 365 med fokus på SharePoint och Viva. Han har arbetat med M365 och SharePoint i över 10 år och har hjälpt otaliga organisationer I att designa deras Employee experience. Med bred kunskap så Designas EXP Microsoft 365, SharePoint och Viva, såsom arkitektur, administration, utveckling, säkerhet, samarbete och användarupplevelse. Han är också en flitig bloggare och föreläsare som delar sina insikter och erfarenheter med andra i branschen.

Webbinar

Titta på sessionen i efterhand.

Titta här


Viva Learning - Gör det lätt att lära sig

Viva Learning ger nya möjligheter till anställda för att upptäcka relevant och engagerande lärande inom deras organisation och utöver det. ​Ständigt lärande och utveckling av kompetenser är viktigt för att behålla och engagera medarbetare. I denna session kommer vi att presentera Viva Learning som en möjlighet att erbjuda en mera integrerad och relevant upplevelse.

Profilbild på Peter Andersson i StockholmPeter Andersson

Peter har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med Modern Work lösningar för att optimera kommunikation och samarbete. Hans nyckelspecialiteter är inom områdena digital arbetsplats, portaler och förändringsledning. Peter arbetar huvudsakligen med projekt med fokus på att definiera mål, strategier, utrullningsplaner och change initiativ för stora organisationer.

Webbinar

Titta på sessionen i efterhand.

Titta här


Skapa ett skönare arbetsliv med Viva Insikter och Glint

Viva Insights ger individer, team och organisationer möjlighet att skapa bättre arbetsvanor, uppnå balans mellan arbete och fritid samt förbättra affärsresultaten. Genom avancerad dataanalys av befintlig M365-data erbjuder Viva Insights såväl personliga som organisatoriska insikter och rekommenderade åtgärder. Viva Glint är ett branschledande verktyg för att snabbt och enkelt samla in medarbetarfeedback och analysera bl a medarbetarnas engagemang, inkludering och utveckling.

Christine_1x1Christine Solmar Godring

Christine är förändringsledare inom Microsoft 365 och digitala arbetssätt. Med nya arbetsvanor och en ständigt ökande digitaliserings- och förändringstakt vill hon skapa trygghet i förändring, och även driva utvecklingen mot ett sunt och hållbart arbetsliv.

Webbinar

Titta på sessionen i efterhand.

Titta här


Viva Topics - Få koll på er information!

Visste du att kunskap är en av ditt företags mest värdefulla tillgångar? Med Microsoft Viva Topics kan du maximera värdet av den kunskapen och öka produktiviteten inom din organisation som aldrig förr.

Viva Topics är en kraftfull lösning som med hjälp av AI automatiserar och organiserar kunskap i realtid. Den skapar en kunskapsgraf som länkar samman information och ger snabb och enkel åtkomst till relevanta dokument, experter och insikter. Med Viva Topics blir kunskapen inte bara åtkomlig utan även användbar.

I denna presentation kommer jag att berätta hur Viva Topics genom sömlös integration med Microsoft 365, med automatiserad innehållshantering samt kunskapsinsamling kan spara tid och minska informationsöverbelastning. Oavsett om det handlar om att onboarding av nya medarbetare, effektivisera projektarbetet eller optimera beslutsfattandet - Viva Topics är nyckeln till framgång.

2022_exobe_profilfoton_petter_bergdahl_1x1Petter Bergdahl

Petter är en erfaren SharePoint- och Microsoft 365-konsult med över 12 års bred kompetens inom området. I rollen som utvecklare och lösningsarkitekt har Petter framgångsrikt lett och implementerat komplexa projekt för organisationer i olika branscher.
Med en djup förståelse för affärsbehov har Petter hjälpt företag att öka produktivitet, säkerhet och effektivitet med hjälp av Microsoft 365-plattformen.

Webbinar

Titta på sessionen i efterhand.

Titta här


Viva Insights + Förändringsledning

Kan min chef se mina arbetsvanor? Är jag övervakad? Att lansera Viva Insights till en av Sveriges största banker/försäkringsbolag med högt säkerhetsmedvetande krävde några nya handgrepp i förändringsledningen. Ralph Lindgren berättar hur man planerade och genomförde lanseringen.

Profilbild på Ralph Lindgren i StockholmRalph Lindgren

Ralph är förändringsledare i gränslandet mellan IT och verksamhet. Mångårig erfarenhet av förändringsledning, verksamhetsutveckling och digital transformation i både små och stora organisationer. Entusiastisk kajakpaddlare.

Webbinar

Titta på sessionen i efterhand.

Titta här


Viva Amplify - Driv engagemang med budskap

Viva Amplify är en integrerad kommunikations- och publiceringshub. Centralisera kommunikationsprocesserna på en enda plats, för att spara tid och och optimera kommunikationen till alla medarebetare. Driv engagemang med ditt budskap genom att möta medarbetarna där de befinner sig, oavsett om det är i Outlook, SharePoint, Teams eller Viva Engage.​

Profilbild på Peter Andersson i StockholmPeter Andersson

2022_exobe_profilfoton_jonas_törner_1x1_1Jonas Törner

 

Webbinar

Titta på sessionen i efterhand.

Titta här


Viva Connections - Anslut dig till det intelligenta intranätets revolution!

Viva Connections skapar en sammanhängande och tillgänglig upplevelse för medarbetare genom att samla och organisera kommunikation och resurser på ett enda ställe. Genom att erbjuda en central knutpunkt för anställda, underlättar Viva Connections tillgång till information och främjar en starkare företagskultur. I denna session kommer vi presentera hur man kan förbättra kommunikationen och stärka företagets gemenskap och genom att använda Viva Connections.

2022_exobe_profilfoton_jonas_törner_1x1_1Jonas Törner

Jonas har bakgrund av både förändringsledning, webbportaler och en lång erfarenhet av kommunikation både internt och externt på företag och organisationer. Jonas arbetar främst som digital arbetsplats specialist och hjälper framförallt till med att hitta rätt bland alla produkter inom M365 med fokus på Viva och arbetssätt.

Webbinar

Titta på sessionen i efterhand.

Titta här

Följ oss!

Vi delar gärna med oss av kunskap, erfarenheter och inspiration. Följ oss på LinkedIn eller ta del av vårt nyhetsbrev, så får du ta del av insikter först av alla.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Exobe AB, orgnr. 556769-5605 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata