1. Inred för de som ansluter digitalt

De som ansluter digitalt måste få en minst lika bra mötesupplevelse som de fysiska deltagarna. Exempelvis är inte det traditionella mötesrumsbordet den optimala möbleringen för hybrida möten. Välj i stället en möblering med ett halvcirkelformat bord där alla i mötesrummet är vända mot kameran och bildskärmen. Mikrofoner som sitter nära deltagarna i rummet är annan viktig faktor liksom kameror med dubbla linser som kan leverera videoströmmar av både rummet och varje individ i det hybrida mötet.

2. "One cable to rule them all"

Kabelhärva med adaptrar 2
Få bort alla adapters och sladdhärvor. Med en USB-C kabel som enda anslutningspunkt i alla mötesytor blir det enkelt och tydligt för användarna. Via ändamålsenliga USB-C dockor tillhandahålls ström, ljud, video, skärmdelning och eventuellt nätverk via samma kabel. Dessutom blir det rent och snyggt på bordet.

3. BYOD-stöd i alla mötesytor

Bordsmikrofon o USB-C kabelOm det finns behov av videokonferenssystem så tillhandahåll en lösning där användarna även kan koppla förbi videokonferenssystemet och använda sina egna datorer med de bildskärmar, kameror och ljudenheter som finns i mötesytorna. Då nyttjar man både videokonferenssystemens styrkor och eliminerar dess svagheter som inlåsning.

4. Parera för headset-kräsenhet

Under pandemin har många arbetat hemifrån och då använt headsets i digitala möten där ljudet oftast låter nära och bra. Det finns nu en risk att när man är tillbaka i mötesrummen så upplevs ljudet från exempelvis soundbars burkigt och långt bort. Överväg externa mikrofoner på bordet eller i taket och utrusta rummen med ljudabsorbenter och ytterligare tygpartier för optimal ljudkvalitet.

5. Göm fjärrkontrollerna

Camera control

Få saker är så frustrerande i ett mötesrum som ett gäng olika fjärrkontroller på bordet. Med bildskärmar som startar automatiskt vid anslutning och kameror och ljudenheter som styrs via mjukvara eller touchpaneler kan fjärrkontrollerna plockas bort helt och eliminerar samtidigt en felkälla.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden