Hybrida arbets­platser


Skapa förutsättningar för anställda att kunna jobba flexibelt oavsett plats.


Skapa förutsättningar för en fortsatt attraktiv arbetsplats.


Erbjuda lika förutsättningar för inkluderande digitalt arbete för alla anställda.

2022_Feb_Annie_Blogg_Distansarbete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att uppfylla förväntningarna från medarbetare behöver arbetsplatser och mötesrum designas för att naturligt inkludera digitala mötesdeltagare.

Undersökningar från Microsoft och McKinsey visar att mellan 50–70% av anställda önskar fortsätta arbeta både hemifrån och från kontoret, så kallat hybrid-arbete. 38% överväger även att flytta eftersom de kan jobba från distans på sitt nuvarande arbete. 30% från samma undersökning säger även att de sannolikt byter jobb om de återvänder till att enbart behöva arbeta från kontoret. 

Detta är en realitet och ledningsgrupper måste börja ta ställning till hur man ska hantera hybrid-arbete. Även kontoren och arbetsplatser måste anpassas och inredas på nya sätt.

Hur börjar vi?

Microsoft Teams Room Professionals workshop

Syfte

Förstå medarbetarnas behov av att arbete på kontoret och på distans. Förstå möjligheter och trender kring de hybrida arbets- och mötesplatserna. Förstå hur det fysiska och digitala mötet kan fungera ihop

Innehåll

Nuläge, inspiration, trender, kravfångst och designförslag.

Resultat

Lösningsförslag för digitala arbets- och mötesplatser. Rekommenderade nästa aktiviteter.

Hybrida möten - förbättra hela mötesprocessen

Syfte

Förenkla för medarbetare att hitta och boka ändamålsenliga rum. Skapa en bra användarupplevelse och beteende för hybrida möten (både fysiska och digitala). Optimera användning och tillgänglighet av fysiska mötesrum. Etablera ett digitalt arbetssätt.

Innehåll

Analys av mötesbeteende, fysiskt, digitalt och användning av stödjande verktyg och tjänster. Analys av nyttjandegrad och användarnöjdhet med mötesrum. Test och validering genom användarupplevelse av olika typer av tekniska lösningar för digitala möten.

Resultat

Förslag på anpassningar mötesrum (inredning, design, ljussättning, möblering, utformning) utifrån identifierade behov. Förslag på anpassningar av mötesrumsteknik (system, datorer, nätverk). Förslag på utbildnings- och förändringsledningsinsatser för att lyckas.

Cookbook - hybrida mötesrum

Syfte

Råd och tips för att kunna bygga anpassade hybrida mötesrum

Innehåll

Inspiration för utformning och anpassning av hybrida mötesrum. Stegvis instruktion för att bygga optimala hybrida mötesrum. Hur designar man ett rum för de som inte är i rummet?

Resultat

Ramverk för utformning av hybrida mötesrum. Maximerad användarupplevelsen oavsett om man deltar fysiskt eller digitalt.

The Front Row Table

Det nya Front Row bordet från Exobe och Modana. Bordet är skapat efter behovet av att alla ska känna sig inkluderade i det digitala mötet och passar optimalt tillsammans med den nya Front Row layouten i Teams. 

För mer info, tryck här

Hybrida arbetsplatser •

På Exobe hjälper vi er att ta nästa steg mot moderna digitala verktyg & arbetssätt. Vi följer med på er resa mot ett tryggare och skönare arbetsliv. Fyll i formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.

Hidden
Samtycke(Obligatoriskt)

Utvalda insikter

Följ oss!

Vi brinner för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Vill du vara säker på att inte missa något, se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin.