teamsdagen

trepojkar

4 oktober var det dags för årets upplaga av Nordens största Teamsevent – Teamsdagen. I år hade nästan 400 personer samlats på Münchenbryggeriet för att ta del av nyheter, dela erfarenheter och möta likasinnade. Vi på Exobe var i högsta grad delaktiga. Dels genom flertalet föredragshållare, dels som en av huvudsponsorerna för eventets uppskattade afterwork. Och inte minst genom att vår egen Linus Cansby är en av arrangörerna. 

Teamsdagen är den givna mötesplatsen för alla som har intresse för Microsoft Teams. Precis som förra året skedde evenemanget både fysiskt och digitalt (ca 400 på plats och 1000 digitalt). Och vi kan konstatera att intresset för hybrida möten, smidiga samarbeten och digitala arbetsplatser bara verkar öka för varje år som går. Så här tyckte några av våra medarbetare som var på plats. 

Teamsdagen 2023
Johan Cronquist Waxberg 

- Framförallt var det tydligt att detta är ett starkt communityevent som verkligen har växt från år till år och nu är större än någonsin. Det märks både på trycket i lokalen och mängden utställare och deltagare. Det fina med det här eventet som gör att det sticker ut är att det är 100% drivet av communityn och de som står på scen är drivna medlemmar som brinner för att dela med sig av sin expertis, kunskap och erfarenheter av att göra saker på riktigt ute hos kunderna.  

Vi på Exobe är stolta att vara en del av detta, både genom våra communityexperter på scenen, men också som en av huvudsponsorerna som gjort det möjligt att detta event kan genomföras. 

För egen del kunde vi också bidra med en unik upplevelse i vår monter där vi visade på ännu ett nytt sätta att skapa en hybrid mötesupplevelse. Vårt Front Row-bord fick denna gång kombineras med en kortstrålande projektor från våra kompisar på Epson, som i sin tur strålade på en 120”-duk, något som skapar en stark upplevelse av närvaro när vi använder Front Row-layout i Teams-mötet. Detta bidrog till många intressanta dialoger, både utifrån det tekniska alternativet och utifrån möjligheten till ett kostnadseffektivt paket jämfört med en eller flera stora skärmar i mötesrummet.

green
Anders Green:

- Ännu en gång visar vi på Exobe att vi ligger i framkant när det gäller teknik, mötesupplevelser och det digitala kontoret. Inte minst genom vårt aktiva deltagande från scenen i olika sessioner. Men allt kan inte handla om solskenshistorier och framgångssagor. Så vi delade frikostigt med oss av tips och råd för hur man med allra största säkerhet misslyckas med sin Teamssatsning.  

Ta del av Anders bästa tips för Hur du misslyckas med Teams

Skärmavbild 2023-11-08 kl. 23.20.08
Fredrik Blid:

- Förmodligen den vassaste Teamsdagen hittills med ett välarrangerat upplägg, många intressanta sessioner och massor av nya och gamla bekantskaper från den här ankdammen. Tyvärr hinner man som talare och utställare bara se ett fåtal sessioner live men super att det går att kolla på inspelningarna efteråt. Jättekul att få dela scen med Annie igen där vi gjorde en uppföljare till förra årets session Sätt Distansdeltagarna På Första Raden. Vi håller alla tummar att vi får göra den avslutande delen i trilogin nästa år. Att vi äntligen fick upp Mathias "Mannen bakom kulisserna" Huber i scenens rampljus var på tiden, han gjorde det kanon! 

Lyssna på Fredrik och Annie i föreläsningen Sätt distansdeltagarna på första raden

Teamsdagen 2023
Annie Petersson:

- Först och främst är det väldigt givande att träffa branschkollegor utbyta erfarenheter. Alltid intressant att ta del av andras historier och höra vilka utmaningar som ligger framför oss. Och för mig som brinner för det här med hybridoptimerade mötesrum så kunde man inte vara annat än stolt över det demorum som kollegorna på Exobe byggt på plats. Imponerande! 

För egen del hade jag förmånen att stå på scen under två olika sessioner. Först tillsammans med Mia Öhrn för att dela kunskap om neurodesign för mötesrum, sedan tillsammans Fredrik Blid för att diskutera hur vi kan sätta distansdeltagaren i fokus under hybrida möten. Kul med positivt gensvar och bra frågor från publiken! 

Se Annie i föreläsningen Neurodesign för möten

Teamsdagen 2023
Johan HurtigH:

- Som förändringsledare inom moderna arbetssätt är jag förstås ytterst partisk i frågan, men något som jag tycker känns extra kul är att de lite mer ”mänskliga” inslagen genererar ett så pass stort intresse. Teamsdagen har ju ofrånkomligen ett stort fokus på teknik och ett självklart ledord under årets upplaga var förstås AI. Men det är ändå tydligt att frågor om beteende, kultur och arbetssätt skapar både igenkänning och engagemang där ute. Här behöver vi som arbetar i gränslandet mellan människa och teknik bli mycket bättre på att profilera oss, samt att involvera HR i vad som traditionellt ansetts vara frågor för IT-avdelningen. 

Se Johan i föreläsningen Kan du hålla fokus i 20 min?

Teamsdagen 2023
Martin Lidholm:

- Teamsdagen är ett av de få fysiska eventen som verkligen skapar en riktigt bra mötesplats. Jag tycker det är en fantastisk arena för att träffa stora delar av sitt nätverk och även träffa en massa nya, spännande människor. För min del blev det som att gå på ett bröllop och kan inte minnas hur många kramar och handslag som delades ut. Just nu är det ju också spännande tider, då vår värld fokuserar så mycket på möjligheter och riktig nytta, istället för det djupt tekniska. Oerhört inspirerande att medverka på Teamsdagen och se bredden av området. Jag uppskattade framförallt den lilla scenen med allt som hände där. Det ska bli ett spännande år kring Teams nu och framförallt ska det bli kul att se hur långt vi kommit med AI och Copilot när vi ses igen nästa år. 

Se Martin i paneldiskussionen Så jobbar vi på det hybrida kontoret eller se honom presentera Historien bakom Teams 

huber
Mathias Huber:

- Teamsdagen har utvecklats till den självklara mötesplatsen för oss i branschen. Det är alltid lika kul att få dela med sig av kunskap och bjuda på inspiration kring det ämne som ligger mig varmast om hjärtat; teknik och moderna mötesrum. Det är tydligt att utvecklingen har tagit rejäla kliv bara sedan förra året. I år upplever jag att fokus har förflyttats från själva tekniken till att idag utgå mer från människorna som ska använda den. En helt logisk och välkommen förflyttning om du frågar mig. 

I övrigt tycker jag att upplägget med den utökade utställarytan var riktigt bra då den gav tillgång till fler leverantörer inom Teamsområdet. Jag själv hade väldigt bra dialoger direkt med representanter som kunde svara på specifika frågor runt deras erbjudande. Många av utställarna hade verkligen byggt en ”riktig” monter där de visade sina produkter som man fick klämma och känna på. 

Se Mathias prata på temat Hur mår våra mötesrum egentligen?

teamsdagen.se kan du se inspelade föreläsningar även från tidigare år.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden