Altitude365 + Uclarity har ingått ett strategiskt samarbete med MER Arkitekter som är ledande inom aktivitetsbaserade och hybrida arbetsplatser. Altitude 365 + Uclarity är specialister på att med digitala verktyg få till ett skönare arbetsliv. Tillsammans med MER Arkitekter stärker man nu upp för att kunna leverera ännu bättre lösningar till de hybrida arbetsplatserna.

– Vi vill få människor att jobba bättre tillsammans oavsett tid och plats, och då krävs digitala lösningar som hjälper snarare än stjälper i vardagen. Under pandemin har många introducerats till nya arbetssätt och man har lärt sig grunderna utifrån förutsättningar att alla har suttit på sitt håll. Men då har också förväntningarna på att det ska fungera när några är på den fysiska arbetsplatsen och andra sitter hemma satts högt. Om vi ska kunna leva upp till de förväntningarna kan man inte bara slänga in mer teknik, utan måste få både den fysiska och den digitala miljön att fungera ihop. Och man behöver se det både ifrån den medarbetare som finns på plats likväl som den som sitter någon annan stans. Oavsett om den platsen är hemma eller på ett annat kontor i en spridd organisation. Här ser vi att vi tillsammans med MER Arkitekter kommer kunna göra fantastiska saker ihop, säger Martin Lidholm, partner på Altitude 365 + Uclarity.

Nya undersökningar från Microsoft och McKinsey visar att mellan 50–70% av anställda önskar fortsätta arbeta både hemifrån och från kontoret, så kallat hybrid-arbete. 30% från samma undersökning säger även att de sannolikt byter jobb om de återvänder till att enbart behöva arbeta från kontoret.

– Vi är experter på kontor och arbetsplatsstrategier med över 30 år i ryggen av just det. Men under pandemin har de flesta arbetsgivare behövt tänka om och justera på sina kontor ytterligare. Hur skapar vi kontor som alla vill komma in till och hur gör vi vid de tillfällen när hälften av mötesdeltagarna eller kollegorna sitter på distans?, säger Niklas Larsén, vd på MER Arkitekter.

Altitude 365 + Uclarity har funnits i 11 år i branschen och är ett 50-tal anställda i Stockholm, Göteborg och Örebro. Vi jobbar som specialister på Microsoft Cloud lösningar med människan i fokus för att skapa ett skönare arbetsliv.

Samarbete inleddes i oktober och i dagsläget är ett antal projekt redan igång.

För mer information, kontakta:

Martin Lidholm, Partner Altitude 365 + Uclarity, martin.lidholm@uclarity.com , 0703-44 31 81

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden