Optimerad licenshantering Microsoft 365


Ett genomsnittligt företag riskerar att förlora upp till 30% av sina licenskostnader på grund av outnyttjade licenser i Microsoft 365, enligt en marknadsundersökning av Flexera 


Gartner Research menar att en organisation vanligtvis endast får ut 80% av potentialen från inköpta licenser.


Med felaktiga och gamla licenser riskerar ett företag att missa avgörande och potentiellt konkurrenskraftiga uppdateringar och funktioner.

Säkra din Microsoft 365-licensiering med Exobe - experter på hela livscykeln för Microsoft molntjänster

 

Tycker du licenser för Microsoft 365 är en djungel och kanske till och med tråkigt att hålla på med? Då har du kommit rätt! Vi på Exobe är experter på Microsoft molntjänster för hela livscykeln, från inköp, implementering, nyttjande och förändring. Licenshantering på riktigt! 

Vi säkerställer att användningen av era Microsoft molntjänster sker inom ramen för de villkor och begränsningar som anges i produkt villkoren och hjälper er att säkerställa användningen av licenserna sker så optimalt som möjligt utifrån ett kostnadsperspektiv. Rätt licenser och licensbundlingar i relation till ert faktiska behov! 

 

 

 

2022_Feb_Annie_Blogg_Distansarbete
iStock-1408582533-2_1440

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur ni får värde på licensabonnemangen?

Licensen i sig ger inget värde alls om den inte hanteras och nyttjas på rätt sätt, eftersom ni köper ett abonnemang där nya innovationer och funktioner ständigt tillgängliggörs. Många företag och organisationer har svårt att dra nytta av detta bland annat beroende på: 

  • Det kan vara svårt att förutse vilka förändringar och nya funktioner som kommer att släppas i de senaste versionerna av produkterna 
  • Det kan krävas extra ansträngningar för att hålla sig uppdaterad och förberedd på eventuella ändringar. Detta kan speciellt gälla för företag som använder många olika Microsoft-produkter och som behöver hålla koll på förändringar och nyheter på flera olika områden samtidigt  
  • Man har inte egna resurser eller kompetens för att på ett kostnadseffektivt sätt hantera detta. 

För att ge er maximal nytta har vi olika erbjudanden som hjälper er att fokusera på er affär och kunder i stället för att lägga interna resurser på att hantera något som vi på Exobe kan göra bättre och billigare. Några delar som ingår i vårt grunderbjudande förutom själva Microsoft 365 licenserna: 

  • Personlig rådgivning kring Microsoft Cloudlösningar 
  • Skapa business case för att underlätta investeringsbeslut 
  • Workshops för att driva de teknik och arbetsplatsinnovationer du behöver för att främja ditt företag och dina kunders digitala transformation 
  • Personlig rådgivning av certifierad licensexpert 
  • En licensportal där ni hanterar era licenser och ser ert nyttjande 
  • Kommersiell support angående fakturor, kostnadsfördelning för era molnlicenser 
  • Teknisk support för de tjänster ni köper av oss. 

Vill du få ut det mesta av din Microsoft 365-licensiering?

Hör av dig här till oss! 

change_vit-01
Optimerad Licenshantering M365 •

På Exobe hjälper vi er att ta nästa steg mot moderna digitala verktyg & arbetssätt. Vi följer med på er resa mot ett tryggare och skönare arbetsliv. Fyll i formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.

Hidden

Följ oss!

Vi delar gärna med oss av kunskap, erfarenheter och inspiration. Följ oss på LinkedIn eller ta del av vårt nyhetsbrev, så får du ta del av insikter först av alla.