Tack för denna gång!

Copilotdagen 2024 är slut för denna gången, tack alla som var med på plats! För er som missade Copilotdagen, eller vill se sessionerna igen så kommer vi sända de flesta igen.

Du kan bland sessionerna nedan hitta presentationer från respektive talare.

Vill du inte missa inte nästa upplaga av Copilotdagen, registrera dig till vårt nyhetsbrev för att få alla uppdatering om kommande event.

Gå till sessionerna Gå till Nyhetsbrev

Microsoft_Ignite_2024_Grand_Hotel_155

Inser du vilket enormt värde Copilot kan ha för dig och dina medarbetare? Hur ni kan transformera arbetssätt, samverkan och resultat? Är du överväldigad över möjligheterna, men osäker på om organisationen är förberedd? Lugn, du är inte ensam.

Ända sedan Copilot for Microsoft 365 släpptes har det varit uppenbart att vi har att göra med en game changer, i ordets rätta betydelse. Men hittills har det saknats ett lokalt forum för att utbyta erfarenheter, ta del av de senaste rönen och träffa likasinnade.

Detta, och mycket annat, kommer vi att prata om:
• Vikten av att börja i kontrollerad skala
• Var i organisationen Copilot kan göra mest nytta
• Hur man bäst förbereder organisationen inför implementeringen
• Vikten av att städa bland befintlig data
• Hur man skyddar känslig data och personliga uppgifter
• Hur man får Copilot att samspela optimalt med övriga Microsoftportföljen
• Licensieringsmodellen och kostnadsstrukturen för Copilot

Sessioner


Copilot är en fråga för företagsledningen – inte IT

Hämta presentation

Hur har arbetet med företagsstrukturer, strategier och mål påverkats av AI-revolutionen? Denna session bjuder på reflektioner och praktiska exempel bland annat kring hur Exobe använder Copilot för att skapa ägardirektiv, OKR:er i Viva Goals och andra ledningsrelaterade frågor.

Profilbild på Niklas Olsson Hellström i StockholmNiklas Olsson Hellström

Niklas har mer än 20 års erfarenhet inom IT, innovation och teknisk utveckling. Han har även ett förflutet som strategikonsult och har arbetat i flera stora, amerikanska bolag som Accenture/ Avanade, Compaq och HP. Till vardags arbetar Niklas som head coach på Exobe, där han driver frågor kring AI och Copilot.

 

Profilbild på Pia Strider uppe på NK i StockholmPia Stider

Pia är specialiserad på ledning av hållbar digital transformation, med syftet att förbättra arbetslivet. Som förändringsledare främjar hon samarbete mellan HR och IT och stöder användningen av digitala verktyg med fokus på hälsa och verksamhetsnytta. Med över 20 års erfarenhet inom HR, kompletterad med expertis inom molntjänster och kommunikation, är hon drivande i att skapa beteendeförändringar som främjar engagerat digitalt arbete globalt.


Så kommer du igång med din Copilot-resa

Hämta presentation

Upptäck magin med Copilot for Microsoft 365 – din digitala produktivitetsassistent. Lär dig utforska affärsvärde, förbättra säkerheten och optimera användningen. Ta del av bästa praxis och metoder för att fullt ut kunna nyttja denna teknologi, vilket säkerställer ett framgångsrikt samarbete mellan människa och AI.

Profilbild på Niclas Bovall i StockholmNiclas Bovall

Niclas är specialist inom Microsoft 365 och Power Platform på Exobe, där han fokuserar på att förbättra arbetsprocesser och främja digital transformation. Han är en del av Exobes team som strävar efter att skapa effektivare och säkrare arbetsmiljöer genom innovativa digitala lösningar.

 

Profilbild på Peter Andersson i StockholmPeter Andersson

Peter har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med Modern Work lösningar för att optimera kommunikation och samarbete. Hans nyckelspecialiteter är inom områdena digital arbetsplats, portaler och förändringsledning. Peter arbetar huvudsakligen med projekt med fokus på att definiera mål, strategier, utrullningsplaner och change initiativ för stora organisationer.


Hur hittar jag kollegornas löner med hjälp av Copilot?

Hämta presentation

I en värld där information är kung blir tillgången till, och hanteringen av denna, kritisk. Tidigare har det varit en utmaning att navigera i den omfattande världen av Microsoft 365 för att hitta specifik, ofta undangömd, information. Men nu, i och med lanseringen av Copilot for Microsoft 365, har scenariot förändrats.

Under denna session visas de enklaste och mest effektiva metoderna för att säkerställa att rätt personer i organisationen har tillgång till rätt information. Genom praktiska exempel och interaktiva demonstrationer kommer vi att djupdyka i Copilots värld och avslöja dess förmåga att ge dig värdefulla insikter och information. Vare sig det gäller att hitta löneinformation, förstå behörighetsnivåer eller hantera känslig data.

PXL_20231122_073022236_1x1Jonas Törner

Jonas har bakgrund av både förändringsledning, webbportaler och en lång erfarenhet av kommunikation både internt och externt på företag och organisationer. Jonas arbetar främst som digital arbetsplatsspecialist och hjälper bland annat till med att öka effektiviteten och nyttja teknikens möjligheter fullt ut.


Hur hittar jag inte kollegornas löner med hjälp av Copilot?

Hämta presentation

Bygg vidare på grunderna i informationshantering med Copilot for Microsoft 365 och utforska de avancerade säkerhets- och compliance-verktygen som finne i Microsoft 365. Denna session tar en titt på kraftfulla funktioner som SharePoint Advanced Management, Purview Labeling för allt från siter till möten och filer, Data Loss Prevention (DLP), Access Reviews och Entitlements.

Vi kommer gå igenom hur dessa verktyg kan användas för att skärpa kontrollerna kring känslig information som löneuppgifter och stärka skyddet mot både interna och externa hot.

Profilbild på Tommy ClarkeTommy Clarke

Med över 20 års erfarenhet som konsult inom Microsoft-teknik, varav 11 år som MVP, hjälper jag företag att bli produktiva och följa regler. Jag kombinerar teknisk expertis med förståelse för mänskliga beteenden för att skapa effektiva arbetsmiljöer. Jag erbjuder utbildningar och workshops för att dela med mig av min kunskap och utrusta team med nödvändiga färdigheter.


Från Pilot till Proffs - Förändringsledningens roll i Copilot för Microsoft 365

Vi gör en djupdykning ned i verkligheten hos två kunder som driver pilotprojekt med Copilot. Hur ser planeringen ut? Vad är framgångsrikt? Hur drar vi nytta av piloten inför lanseringen? Vi delar planer, resultat och insikter. Dessutom tänker vi prata oss varma för att hur mycket människan betyder just när det gäller Copilot. Det skiljer mycket från att lansera ett "vanligt" IT system. Här handlar det om kommunikativ förmåga och att hjälpa kollegorna att verkligen suga nyttan ur Copilot. User Adoption, Change Management, kalla det vad du vill. Ralph och Christine brinner för att hjälpa organisationer genom förändringar.

Christine_1x1Christine Solmar Godring

Christine är förändringsledare inom Copilot, Microsoft 365 och digitala arbetssätt. Med nya arbetsvanor och en ständigt ökande digitaliserings- och förändringstakt vill hon skapa trygghet i förändring, och även driva utvecklingen mot ett sunt och hållbart arbetsliv

 

Ralph Copilotdagen_1x1Ralph Lindgren

Ralph är konsult inom förändringsledning, Scrum-master och en inbiten åretruntpaddlare. Dessutom är han kokboksförfattare.


Utöka Copilot för Microsoft 365

Hämta presentation

Föreställ dig en värld där ditt arbetsflöde sömlöst integreras med AI . Det är framtiden för Copilot för Microsoft 365!

I denna session så utforskar framtiden för arbetsflöden integrerade med artificiell intelligens genom Copilot för Microsoft 365, Här kommer vi att diskutera hur denna avancerade verktyg kan anpassas och integreras över olika Microsoft 365-applikationer för att transformera arbetsproduktiviteten. Vi kommer särskilt att fokusera på att utöka Copilot bortom dess standardfunktioner, vilket ger dig möjligheten att tex: Integrera med andra lösningar och hämta data från andra källor och databaser! Skapa specialiserade copilots där du skapar modeller för specifika workloads, tex ett försäkringsbolag som vill kunna jämnföra kostnaden mot likande skador m.m

Vi kommer att utforska hur vi kan öka anpassningsbarheten och responsiviteten för att möta olika affärsbehov som en organisation kan ha, samt hur utvecklare kan bygga vidare på Copilots plattform för att skapa skräddarsydda lösningar som möter de ständigt föränderliga kraven som finns i vårt moderna samhälle! Vi kommer även se praktiska demonstrationer av Copilots kapaciteter och diskutera dess potential inom den bredare Microsoft 365-ekosystemet.

Profilbild på Nicolas Kheirallah i brunnsparken i GöteborgNicolas Kheirallah

Nicolas Kheirallah är en erfaren och Teknisk Arkitekt inom Microsoft 365 med fokus på SharePoint och Viva. Han har arbetat med M365 och SharePoint i över 10 år och har hjälpt otaliga organisationer I att designa deras Employee experience. Med bred kunskap så Designas EXP Microsoft 365, SharePoint och Viva, såsom arkitektur, administration, utveckling, säkerhet, samarbete och användarupplevelse. Han är också en flitig bloggare och föreläsare som delar sina insikter och erfarenheter med andra i branschen.


Mät din framgång med Copilot

Hämta presentation

I denna session, fokuserad på premiumversionen av Viva Insights Copilot-dashboarden, utforskar vi detaljerade svar på kritiska frågor om Copilots inverkan i din organisation. Vi analyserar vilka grupper som använder Copilot, jämför beteendeförändringar före och efter användning, och undersöker skillnader i beteenden mellan användare och icke-användare.

Dessutom utforskar vi hur olika delar av organisationen anpassar sig till dessa nya beteenden, samt utvärderar den generella uppfattningen om Copilot i din organisation jämfört med branschstandarder. Denna session ger dig verktygen att strategiskt implementera och optimera Copilot för maximal effektivitet och framgång.

charlotte törner bergius_1x1Charlotte Törner Bergius

 

 

PXL_20231122_073022236_1x1Jonas Törner

Jonas är Employee Experience Specialist och arbetar med att navigera bland produkter och driva digital transformation inom Microsoft 365 med fokus på Microsoft Viva, Employee Experience, Copilot för Microsoft 365 och arbetssätt.


Hur kan vi optimera användare, användning och investeringar i Copilot?

Hämta presentation

Hur maximerar man värdet av sin Copilot-investering? Denna session inleds med en introduktion till FinOps och följs upp med tips och kunskap kring hur man kan optimera sina licenser med fokus på Copilot. Därefter tittar vi närmare på Cloud Economics och vilka insikter som verktyget kan generera på kort och lång sikt, samt ger tips på hur bolag kan hantera add-ons inom Microsoft 365.

Profilbild på Christer Holm utanför Dramaten i StockholmChrister Holm

Christer Holm är visionär inom digitala lösningar med god erfarenhet av att leda projekt som förbättrar kommunikation och bidrar till ökad effektivitet. Christers stora engagemang och fokus på kundnöjdhet gör honom till en ansedd rådgivare inom digital transformation.

 

2022_exobe_profilfoton_jonas_nervik_1x1_1Jonas Nervik

Jonas Nervik är expert inom Cloud economics och pionjär inom datadrivet beslutsfattande. Med förtroende, precision och stor kunskap hjälper han sina uppdragsgivare att skapa värde av sina molnlicenser.


 

CopilotCo_symbol_färg_svart

Vill du ha ännu mer Copilot?

Tillhör du de som inte kan få nog av Copilot for Microsoft 365? Då ska du söka dig till Copilot & Co! Detta community är skapat för att ge hängivna fans möjlighet att dela erfarenheter, tips och råd med varandra. Kommunikationen sker via Teams och det kostar ingenting att bli medlem. Det enda som krävs är nyfikenhet och aktivt deltagande.

Bakom initiativet står Caroline Kallin, Jonas Törner och Ralph Lindgren – alla medarbetare hos oss på Exobe. Här kan du läsa mer och ansöka till Copilot & Co!

Följ oss!

Vi delar gärna med oss av kunskap, erfarenheter och inspiration. Följ oss på LinkedIn eller ta del av vårt nyhetsbrev, så får du ta del av insikter först av alla.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Exobe AB, orgnr. 556769-5605 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata