För att underlätta informationsspridningen till kollegor vid sjukfrånvaro valde Region Västmanland att satsa på en Teams app. Appen möjliggör att endast fylla i dina sjukdagar på ett ställe i Teams som sedan synkas med din kalender, kontakter och mötesorganisatörer. 

Remote-Working-2_pulse_hemsida

Kundcase PowerApps

Appen hämtar inställningar från SharePoint och synkar med valfri kalender i Outlook, där användarna enkelt klickar för de dagar de tror att de kommer att vara borta. Genom ett par enkla kryssrutor går det även att direkt i appen ställa in ett Out-of-office-meddelande som synkas med Outlook, meddela kontakter, blockera kalendern och meddela organisatörer av möten.

– Sjukanmälningsappen är ett utmärkt exempel på hur smidigt det är att samla alla funktioner i Teams, säger Ville Gullstrand. Vi ville också visa hur enkelt det är att lägga till och anpassa en PowerApp, och erbjuder därför alla filer och instruktioner som behövs gratis på vår hemsida för den som vill prova själv.

TeamsAppar_Bild2

Kundcaset är ifrån Microsoft's e-bok "Better Together - Appar i Teams" och vill ni veta mer om det kan ni läsa mer här. 

Relaterade kundcase

Följ vårt nyhetsbrev

Lobortis enim maecenas libero vivamus enim arcu, justo, aliquet. Nec cras viverra feugiat sit massa a. Praesent arcu posuere faucibus risus. Blandit vulputate turpis at maecenas.