Varför ska begagnade möbler kastas eller samla damm i ett förråd om de kan komma till nytta? SLSO, Stockholms Läns Sjukvårdsområde, hade tidigare en funktion där medarbetarna kunde söka efter och lägga ut annonser med möbler och inventarier i takt med att behoven ändrades. Funktionen försvann i samband med att ett nytt intranät implementerades, och i stället för att köpa en app eller en färdig funktion byggde man en egen i PowerApps.

Picture9

Kundcase PowerApps

–  Appen tog ungefär två arbetsdagar att bygga och alla medarbetare kan nu komma åt den via intranätet och via Teams som en flik, berättar Ville Gullstrand. Man kan hitta annonser, söka och se mer information om dem genom att klicka på en annons. När en ny annons läggs ut publiceras ett Teamsinlägg i teamet under kanalen ”Annonser” och när man klickar på ”kontakta ägaren” läggs ett svar in på det inlägget så att det etableras en kontakt mellan annonsören och intressenten.

Appen Bytes och Skänkes är byggd med bara tre skärmar och lagrar alla data i en SharePoint-lista.

– Vi ser att allt fler bygger egna appar, säger Robert Zetterlind, Site Manager på SLSO. Bytes och Skänkes är en relativt enkel app, men den bidrar till att skattepengar förvaltas på ett bättre sätt, och underlättar vardagen för våra medarbetare.

Kundcase_Powerapps_3_bild

Appen tog ungefär två arbetsdagar att bygga”

Kundcaset är ifrån Microsoft's e-bok "Better Together - Appar i Teams" och vill ni veta mer om det kan ni läsa mer här. 

Relaterade kundcase

Följ vårt nyhetsbrev

Lobortis enim maecenas libero vivamus enim arcu, justo, aliquet. Nec cras viverra feugiat sit massa a. Praesent arcu posuere faucibus risus. Blandit vulputate turpis at maecenas.