Du har säkert kommit i kontakt med begreppet Copilot under året och hur det kommer förändra hur vi arbetar framöver.

Copilot kommer att integreras med mängder av produkter inom Microsoft 365 och Power Platform är inget undantag. Ett exempel är att vi kommer kunna generera appar och flöden genom att helt enkelt beskriva vad vi behöver. Något som förmodligen kommer sänka tröskeln ytterligare för människor att börja testa och utforska möjligheterna med plattformen

Bild1

En detalj som kanske har inte fått riktigt lika mycket publicitet är Copilot component eller Copilot control (den kallas lite olika nätet), en funktion som just nu ligger preview. Istället för att den hjälper oss att bygga appar ger den våra användare möjlighet att interagera med datakällan bakom appen via ett chattgränssnitt, spännande! 

Tänk dig scenariot att vi skapar en app för att hantera bokning av företagsbilar. Användare kan specificera datum, se lediga bilar och boka dem. De kan även granska sina framtida bokningar och göra ändringar vid behov.

Bild3

cancelBooking

För dem som sköter bilparken finns en dedikerad app med funktioner som att lägga till eller ta bort bilar, eller blockera dem för service. Denna administrativa app innehåller viktiga nyckeltal så som dagens bokningar, uthyrningsgrad per bil, och årets mest populära fordon etc.

Men hur ska vi hantera dom lite mer specifika önskemålen kring nyckeltal, några som kanske endast dyker upp sporadiskt? Är det värt att lägga tid på att ta fram massa olika nyckeltal i appen för att t.e.x se hur många bokningar Niclas gjorde förra månaden? Förmodligen inte, men här kommer vi nu kunna använda Copilot control  framöver! Genom att integrera den i vår app och ansluta till datakällan kan vi nu snabbt och enkelt ta reda på just detta eller vilken bil som är populärast att boka över helgerna. Tidseffektivt och användarvänligt!

niclasBooking

Vi tycker detta är superspännande! Oavsett om ni har behov av en bokningsapp för företagsbilar, en nyfikenhet kring Copilot eller om ni helt enkelt vill utforska hur Power Platform kan stötta er organisation i resan mot ett skönare arbetsliv, tveka inte att kontakta oss

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden