Hur mobila är ni och hur mobila vill ni vara? Kikar man på dagens och framförallt morgondagens anställda så blir mobilitet allt viktigare. Ta till exempel de som går klart sina utbildningar nu och är vana med att kunna arbeta med sina uppgifter precis vart som helst och när som helst med hjälp av tjänster som Onedrive, Dropbox mm. Hur ser det egentligen ut där du jobbar, kommer ni kunna möta kraven från de ni i framtiden vill rekrytera?

Mobility

Det pratas mycket om BYOD (Bring Your Own Device). Eftersom tekniken utvecklas och användare kräver att kunna arbeta vart som helst och med vilken enhet som helst, är det viktigt att ni som företag har en strategi för detta. Med den nya modellen så har man inte längre full kontroll över enheten, men det krävs ju ändå en hög säkerhetsnivå för att användarna skall kunna vara produktiva vart de än är. En av lösningarna är att man istället för att bara skydda sina enheter så skyddar man även det data som finns tillgänglig via dessa. Här kan jag kasta ut en massa förkortningar som ingen blir klokare av som t.ex. RMS, MFA, OWA osv. Om ni vill veta hur ett par förkortningar kan hjälpa er så är det bara att höra av er.

Office 365 ger en bra grund till BYOD redan i sitt baserbjudande. Givetvis finns det företag som kräver mer och flexiblare lösning vad det gäller säkerhet på mobila enheter och för användare. Här finns det ett tillägg från Microsoft i form av Intune och EMS (Enterprise Mobility Suite) för att hantera just detta. Tveka inte på att kontakta oss för information om just EMS och Intune. Men under tiden så kan ni titta på filmen nedan.

Ta bara mitt jobb med säljande funktion. Personligen tycker jag att det är hur smidigt som helst att kunna vara precis vart som hels i världen och fortfarande komma åt mina dokument och all annan information jag kan behöva som t.ex. avtalsmallar, kundpresentationer mm. Ett exempel är t ex när min dator som fick för sig att inte fungera inför ett kundmöte. Tråkigt eftersom jag hade min presentation på just den datorn. Men eftersom vi jobbar med Office 365 och EMS så hade jag tillgång till dokumentet via mobilen och kunde enkelt plocka fram min PowerPoint och skicka över den till kunden som kunde visa den på projektorn åt mig. Enkelt!

Låter detta intressant så finns vi tillgängliga för vidare dialog om hur ni kan införa detta i er organisation.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden