Guldkorn från Inspire 2017 | Inspire är slut för i år och i den här bloggposten summeras mina bästa upplevelser och de guldkorn jag vill dela med mig mest av! Det här är bloggpost nummer 2 av 2.

MS Project Online

Project har verkligen utvecklats rejält de senaste åren!
Jag tänker inte gå in i detalj här, det skulle lätt kunna bli en bok, men några guldkorn jag vill dela med mig är:

Överblick över alla dina projekt

I Project web app får du en naturligt inblick i dina pågående projekt, du kan enkelt starta nya (inte bara genom att börja lägga in uppgifter, utan genom att definiera planen på rätt sätt från början genom skräddarsydda formulär) och mycket mer!
Det finns även en färdig PowerBI-rapport att aktivera. När du börjat använda Project Web app aktiverar du bara rapporten och vips så har du all din data visualiserad!

Appar i mobilen

Har du en Iphone? Då kan du ladda ner Time reporter (till Android kommer det senare). I appen kan du som projektresurs få en mycket tydlig och bra överblick över dina uppgifter. Du kan direkt från appen klarmarkera uppgifter så synkroniseras det till huvudplanen.
Är det någon mer än jag som ser projektavstämningarna kortas ner med två tredjedelar?
https://itunes.apple.com/us/app/office-365-project-time-reporter/id1149498676?mt=8

5088-ios-tasks-1673258619

Till IOS finns även en app för portfolio managers att få översikt över alla pågående projekt.
https://itunes.apple.com/us/app/office-365-project-portfolio-dashboard/id1094852954?mt=8

 

5088-ios-overview-1673258629

Vill du veta när man istället borde använda Planner? Det korta svaret är för mindre uppdrag eller dina dagliga uppgifter. Det längre svaret ger vi dig gärna om du kontaktar vår säljavdelning för ett möte!

Hololens

Jag fick möjligheten att testa Hololens och det var verkligen en upplevelse! Möjligheterna känns oändliga!
I just det här exemplet gjordes en demonstration från en av Microsofts partners utifrån deras riktiga erbjudande. De säljer detta som tjänst till sina kunder idag!
Man har byggt upp ett operationsrum virtuellt och med hololens kan kunder titta på rummen inklusive dess utrustning innan de beställer, de kan möblera om, utbildning kan ske helt utan att störa produktion (och den är skalbar, du behöver en extra hololens per deltagare, inte ett extra operationsrum per grupp).
Det jag gillade mest var att man enkelt kunde ställa in verklig storlek och själv gå omkring inuti det virtuella rummet!
Otroliga möjligheter för alla som sysslar med någon form av byggnation. Tänk dig att inreda ditt virtuella hus innan det beställs och gå omkring inuti det.
https://www.microsoft.com/en-us/hololens

5088-hololens-overview-1673258642

Den här bilden är bara en bonus från en glad, hololensprövad bloggpostare.

5088-hololens-ville-1673258652

Pickit

Jag stötte på ett oerhört bra plugin till PowerPoint och Word under Inspire som jag rekommenderar att du genast installerar från Microsoft Appsource!

Med Pickit öppnas ett bibliotek av bilder som du har rättigheter att använda hur du än önskar i dina presentationer. Inget mer letande, inget mer funderande kring om du verkligen får använda bilden eller inte.
För bloggpostens skull skapade jag denna PowerPoint som exempel med Pickit och Design assistenten som är inbyggd i PowerPoint. Det hela tog under 1 minut.

5088-pickit-powerpoint-1673258657

”Stopp där!
Vi har företagsanpassade bilder som ska användas för sånt här. Inget annat!”
Utmärkt! Picklit finns nämligen som företagsversion också där du direkt i Office-paketet tillgängliggör alla dina företagsbilder som du vill att dina anställda ska ha tillgång till.

Intresserad?
Kontakta oss så berättar vi mer!

https://appsource.microsoft.com/en-us/?search=picklit

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden