Första officiella Inspire-dagen avklarad! | Vad menar jag med officiella? Altitude 365 ingår i High Touch Partnerprogrammet och vi hade en Pre-day på söndagen, så det kändes på sitt sätt som att vi redan var igång idag. Det finns såklart massor att skriva om efter den här dagen, men jag har valt ut 3 huvudspår för bloggposten.

  • Frontline workers
  • Microsoft Teams
  • Microsoft 365 Enterprise

Frontline workers

Utrycket Fronline workers används frekvent under Inspire. Framförallt pratades det en hel del om detta för oss på High touch pre-day.
Frontline workers är helt enkelt fronten. De första vi möter och de jobbar inte på kontor vid en dator hela dagen. De glöms lätt bort i den digitala transformationen eftersom att de helt enkelt inte är de första man tänker på när man gör sin digitala resa. Butiksbiträden och sjuksköterskor kommer sällan högst upp på agendan vid en övergång till Office 365.
Från Microsoft trycker man på att det här är ett problem. Ett problem som kommer att växa om vi inte gör något. Vi har hinder i vår arbetsvardag och dessa måste vi ta oss över. Gör vi det inte idag, måste vi göra det imorgon. Vi kommer inte undan.
Exempel kan vara kommunikation till hela företaget, oavsett vem du är eller var du arbetar. Hur ser vi till att alla får en rättvis chans att få tillgång till all information som finns i ditt företag? Hur kan de höras genom lager av mellanchefer?
Microsoft hade tidigare en licens som hette K1 och som vi brukade kalla för Kiosk-licensen. Som ett statement från Microsoft byter man namn på den licensen så den numera heter F1, för Frontline workers! Det är dags att alla får vara med, ta del av information, samarbeta i team och över gränserna.

https://products.office.com/en-us/business/enterprise-firstline-workers

Microsoft Teams

Har du ingen aning om vad Microsoft teams är? Klicka här eller kontakta oss så svarar vi på alla tänkbara frågor!
Jag gjorde tidigare en bloggpost om just Microsoft Teams där jag utvärderar min egen känsla efter att vi på Altitude 365 kört Teams sen i höstas. Är det en sak jag är helt säker på så är det att Microsoft verkligen satsar på just Teams!

Funderar du på att starta en Microsoft Teams-pilot? Gör det!

Vid någon av sessionerna nämndes att vi samarbetar i team ca 80% av vår arbetstid (för informationsarbetare). Det är en ökning med 50% från tidigare och man ser inte att trenden är på väg att vända. Vi har som sagt bara 24 timmar på ett dygn, så det gäller att nyttja tiden på bästa sätt.

Jag vill tipsa om den här sidan där Microsoft samlat många bra tankar om hur man kommer igång med Teams!
https://www.successwithteams.com/

Hur skapar Teams värde för mig?
Vi använder t.ex. Microsoft Teams jättemycket nu på Inspire! Inom Altitude skapade vi i strax innan sommaren en kanal för just Inspire så att vi hade en bra plats för att diskutera och planera eventet. Exempelvis för att välja sessioner.

5077-teams-1-1673257808

Nu när vi väl är på plats är Teams utmärkt för oss att kommunicera och hålla hela gruppen up to date med vad som sker och vad vi inspireras av, trots att vi spritt ut oss mest överallt.

5077-teams-2-1673257809

Microsoft 365 Enterprise

För er som är väl insatta räcker det kanske med att säga ”SPE”, så vet ni precis vad Microsoft 365 är för något. För er andra kommer först och främst lite bakgrund. SPE står för Secure Productive Enterprise och har nu alltså bytt namn till Microsoft 365. Det finns i två smaker, Enterprise och Business, och dessa har att göra med storleken för din organisation.

Microsoft 365 Enterprise är en paketering av Office 365, Windows 10 och EM+S men det handlar egentligen mer om hur Microsoft ser på hur vi arbetar, än om deras sätt att bundla licenser.

Min tolkning här är att Microsoft vill göra helhetsbilden enklare och tydligare. Användare är som regel helt ointresserade av licenser. Att man köper sina Windowslicenser från en part och sina Office 365-licenser någon annanstans är helt enkelt IT’s bekymmer. Att man köper brandvägg från ytterligare en bart och antivirus från en annan är också ITs huvudvärk. Det här är något Microsoft effektivt arbetar bort genom att ta ett större ansvar för helheten. Tidigare i våras berättade Microsoft om hur de tidigare kunnat säkerställa 80-85% av säkerheten, därefter fick du själv komplettera och pussla (antivirus, brandväggar etc). Med Windows 10 och säkerhetsfunktionalitet i molnet tänker man täcka 100% och du ska behöva lägga något pussel mer. Du ska kunna ha en leverantör som täcker allt!

Microsofts egen beskrivning:

”Microsoft 365 Enterprise is a complete, intelligent solution, including Office 365, Windows 10 Enterprise, and Enterprise Mobility + Security, which empowers everyone to be creative and work together, securely.”

Vill du läsa mer kan du gå in här nedan. Vill du hellre prata med någon finns vi alltid till hands för att svara på alla tänkbara frågor!
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/enterprise

5077-inspire-1673257809

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden