Genom ramavtalsupphandling av Expertkonsulter har universitetet säkrat sin fortsatta utveckling av den digitala arbetsplatsen med fokus på Microsoft-relaterade tjänster, telefoni och kontaktcenter.

Umeå

Fotograf: Erik Vesterberg

Bakgrund

För att säkra expertkonsultstöd har Umeå Universitet genom ramavtalsupphandling tilldelat Exobe avtal.

msedge_lQOMh4LCuW

Vi står inför stora förändringar i stora delar av vår digitala arbetsplats. Därför ser vi ett stort behov av expertstöd på hela resan från den grundläggande infrastrukturen och säkerheten till att ta oss till nästa nivå av vår telefoni, kontaktcenter och samarbetsplattform. Här utgör Exobe en unik partner för oss, som kan ta oss hela vägen från start till mål.

Johan Carlsson, Head of Technology på Umeå Universitet

Ramavtalet är aktivt sedan våren 2022 och sträcker sig initialt över 2 år med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning.

Profilbild på Johan Cronquist Waxberg på Gustav Adolfs Torg i Göteborg

Vi är så glada att vi har fått fortsatt förtroende från Umeå Universitet. Vi har efter många års väletablerat samarbete lyckats inspirera och stödja universitetet på en väldigt intressant och utvecklande resa med fokus på framförallt telefoni, kontaktcenter, digitala möten och samarbetslösningar.

Johan Cronquist Waxberg, kundansvarig och partner på Exobe

Nu finns beslut och förutsättningar på plats för att påbörja resan och dra full nytta av de investeringar och förändringar som påbörjats under de senaste åren.

Uppdrag

Ramavtalet täcker följande områden och är ett bevis på styrkan av Exobe sedan sammanslagningen av Altitude 365 och Uclarity:

 • Strategi, analys och beslutsunderlag (integrerade kommunikations- och samarbetslösningar)
 • Telefoni och Kontaktcenter
 • Power Platform, automatisering och AI (Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Virtual Agents)
 • Projektledning & testledning
 • Arkitektur och teknisk design för digitala möten och samarbete
 • Digitala möten (Digitala Möten (1-1, grupp), Mötesrumsoptimering inkl. studiobyggen, Mötesbokning och besökshantering, Webbsändningar, Teams-telefoni)
 • Microsoft 365 Säkerhet (T.ex.Säkerhet, IAM (Identity Access management), EMS, Azure AD, Conditional Access, MFA, Passwordless, Privileged Identity Management och Entitlement Management, Microsoft Defender, Defender for Endpoint, Office 365, Identity och Cloud Apps, Microsoft Endpoint Manager/Intune, SmartScreen, BitLocker, Security Baselines)
 • Microsoft 365 Compliance (compliance för molnlösningar, livscykelhantering för Microsoft 365 på strategisk, taktiskt och operativ nivå)
 • Microsoft 365 migrering, managering och mobilitet
 • Upphandlingsstöd (integrerade kommunikations- och samarbetslösningar)
 • Devops och modern datacenter
 • Samarbete (moderna intranät och samarbetsplatser baserade på SharePoint Online och Microsoft Viva)
 • Förändringsledning, utbildning och kompetensförsörjning

 

Kontaktpersoner

Johan Cronquist Waxberg
Johan Carlsson

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden