Skärmavbild 2023-10-10 kl. 17.41.49

Är det inte dags att lämna de tråkiga kontoren för gott, och låta våra arbetsplatser bli härliga mötesplatser där människor får möjlighet att blomma ut? Vad säger hjärnforskningen om miljöerna där vi ska vara som mest produktiva? Kan vackra miljöer locka människor tillbaka till kontoren för att tanka energi? Och kan vi redan från början anpassa våra mötesrum till den nya verklighet som vi befinner oss i?

Under IFMA Nordic Workplace 7 november kommer vi att få ta del av spaningar och insikter kring framsynsmetoden ”spekulativ design”. Designbyrån Merry Monday har, tillsammans med AMF Fastigheter, byggt en prototyp av framtidens kontor, kallas Kontorslabbet. Slutsatserna från projektet kommer att ligga till grund för utformningen av AMF Fastigheters nya kontor som ska vara inflyttningsklart våren 2024. Och vi kan redan nu hinta om att vi inte ska låta tekniken sätta ramarna för framtidens kontor…

“Ju mer digitala vi blir, desto mer mänskliga behöver vi vara.”

– VD Mia Öhrn, Merry Monday

 

"Sätt distansdeltagarna på första raden"

— Annie Petersson, expert på hybrida möten och framtidens mötesrum, Exobe

På scen:

Mia Öhrn är medgrundare och VD för designstudion Merry Monday som designar kontor med hjälp av neurodesign. Mia har över 20 års erfarenhet av att driva strategi- och förändringsarbete med människan i fokus, både som diplomat och som PR-rådgivare, samt som seniorrådgivare på Handelshögskolan i Stockholm.

Under sin internationella karriär har Mia varit baserad i världsmetropoler som London, Bryssel och Paris. Från en postering i Asien, och mångåriga meditationsstudier med munkar, har hon en övertygelse om att människan behöver må bra mentalt för att skapa positiv utveckling. Och att vi därför måste utforma kontor så att de stärker psykologisk trygghet och samskapande.

Annie Petersson är en banbrytande, hybrid mötesexpert. Med bred erfarenhet inom strategisk rådgivning för både offentliga och privata sektorn, är hon ledande rådgivare inom skapandet av dynamiska mötesrum för det nya arbetslandskapet.

Med lång historik från kärnan av digitala möten har Annie en insikt från både leverantörs- och tillverkningsperspektivet, vilket gör att hon kan omvandla abstrakta visioner till handgriplig verklighet. Följ med Annie på resan mot innovativa mötesupplevelser och låt henne guida dig genom framtidens arbetsplats.

Nytt för i år är “Facility Tour” dagen innan Nordic Workspace (dvs 6 november). Vi besöker Microsoft, Exobe och EY för att studera kontors- och mötesrumslösningar. Studiebesöken erbjuds konferensdeltagare och ingår i biljetten, men kräver anmälan då vi har begränsat antal platser. Läs mer och anmäl dig här!

Övriga länkar:

Merry Monday Kontorsdesign

2023 - IFMA Sverige

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden