Trendrapport 2019

Teknikutvecklingen går snabbt och det gäller att ligga i framkant för att segra över såväl konkurrenter som cyberkriminella. Hur ser egentligen molntrenderna ut och vad kommer bli nästa supertrend? I slutet av det här blogginlägget kan du ladda ner Altitude 365:s trendrapport för 2019 som vi hoppas ska kunna ge dig rätt insikter för att fortsätta utveckla er verksamhet framgångsrikt.

Stor konsumtionsökning av molntjänster

I dag är attityden till molnbaserade tjänster och cloudsourcing uteslutande positiv. Enligt konsultfirman McKinsey är ett företags digitaliseringstakt avgörande för dess konkurrenskraft. Det kan vara en bidragande faktor till att majoriteten av västerländska företag har eller går i tankar om att flytta hela eller delar av verksamheten till molnet.  Vår trendrapport delar med sig av värdefull information oavsett i vilken sektor eller industri ni befinner er i och i vilken del av processen ni är:

 • Om ni funderar på att flytta från en lokal server till molnet?
 • Finns delar av er IT-miljö redan i molnet och funderar ni på att ta klivet fullt ut?
 • Ni har funnits i molnet länge men vet inte riktigt hur ni utnyttjar alla de funktioner som erbjuds?

Så vad kommer ni att få ta del av i trendrapporten?

 

Supertrenden Automation i form av AI och ML

Vi har sett trenden om Artificiell Intelligens (AI) och Maskininlärning (ML) gå lite upp och ner. Mycket handlar om vår mognadsgrad och hur kapabla vi är till att inkorporera AI och ML i vår organisation. Att det däremot redan används i t ex Office 365 visar att det kommer att fortsätta att växa och förmodligen bli standard för de flesta organisationer. Sedan Dataskyddsförordningen (GDPR) trädde i kraft 25 maj 2018 har MI och AI kommit att förbättra vissa delar som att:

 • Skapa ordning och reda
 • Automatiserade säkerhetsåtgärder
 • Öka molnsäkerhet

Molnsäkerhet

Enligt både interna och externa studier är många oroliga för hur cyberkriminella använder AI i cyberattacker. Det gör att det blir allt viktigare att ha ett säkerhetssystem som ligger i framkant och uppdateras med den senaste tekniken. Förutom vår trendrapport har vi även skrivit hur du ska mäta säkerheten i din microsoft 365-tenant. Du hittar inlägget här. I rapporten hittar du svar på frågor som denna:

 • Hur påverkar egentligen maskininlärning molnsäkerheten och hur utnyttjar cyberkriminella samma teknik för att planera cyberattacker?

 

konsumtionsökning av molntjänster

Trender som ökar produktiviteten

Det finns även många fördelar med molnet som också innefattar Artificiell Intelligens (AI) och Maskinlärning (ML). Förutom att kunna ta del av alla era filer på önskat sätt finns det även en mängd trender som hjälper er organisation att öka produktiviteten. Här är några av de saker vi nämner i trendrapporten:

 • Chattbotar
 • Anpassade arbetssätt
 • Minskat mejlande
 • Virtuella skrivbord
 • Smartare analyser

 

Vad finns bakom molnet?

I tider när samhället digitaliseras i hög hastighet är det en relevant fråga. Därför har vi valt att använda den som rubrik i vår senaste trendrapport. Mycket pekar på att framtidens molntjänster utvecklas och anpassas parallellt med Artificiell Intelligens (AI) och Maskininlärning (ML). I förenklade termer betyder det att molnbaserade tjänster automatiseras.

Vi ser även effekter inom cybersäkerhet och produktivitet samt vad den ökade användningen av molntjänster innebär och hur framtidens molnteknik kommer att fungera.Altitude 365 jobbar ständigt för att skapa det bästa möjligheterna för våra kunder i deras resa till och i molnet.

Läs vår senaste trendrapport för att få en inblick i vad som finns bakom molnet.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden