Tack | Först skulle vi vilja passa på att tacka er alla som var med och gjorde TechDays 2017 till en riktig succé och inte minst er som var med i vår ”vatten” tävling!

Ni gav oss en utmaning och vi tog den

Under dagarna på TechDays fick vi en rad frågor om vi byggt något ”ballt” i Azure som skulle sköta själva dragningen? Även om vi initialt tänkt köra en mer gammaldags metod med rätta svarens namnlappar i en skål så kände vi att detta var en utmaning som vi inte kunde lämna oberörd.

Jon Jander fick därför i uppgift att bygga något ”ballt” och det han gjorde var att skapa en bott som i bakkant består av en rad Azure tjänster som sedan kan kommunicera i klartext via Teams, Skype etc.

Lösningen är baserad på:

Azure Bot service

Azure Bot Service är ett hög tillgängligt web API som styr bottens konversation.

Language Understanding Intelligent Service (LUIS)

LUIS används för att tolka användarens meddelanden och med hjälp av AI göra om texten till lätthanterliga objekt, som sedan kan användas för att styra Botens logik.

Azure SQL

Azure SQL används sedan tillsammans med Entity Framework för att smidigt lagra deltagarnas information.

VSTS

För enkel deployment ansluts Visual Studio Team Services mot Azure och med hjälp av CI och CD får vi en snabb leverans från utveckling till produktion.

En av de saker som kanske är mest spännande med den här typen av teknik är att alla delarna är otroligt enkla att komma igång med för att sedan lätt kunna bygga vidare och kunna skapa komplexa lösningar. Är du nyfiken på att prata lite mer om tekniken bakom eller något annat som rör Microsoft molntjänster och vad den eventuellt skulle kunna innebära för dig och ditt företag, får du mer än gärna kontakta oss.

Och så till vinnarna av årets TechDays-tävling:

I filmen nedan ser du Altitude LotBot i aktion och hur framtagningen av våra vinnare gick till.

#1. Tomas Ivarsson, IT Operations, Svenska Röda Korset vinner vårt förstapris, vilket är en valfri Workshop
#2. Patrik Granström, TAM, DGC One vinner vårt andrapris, vilket är en visionär finlunch med Tommy Clarke, MVP
#3. Pelle Lindqvist, Admin 365, Fixar Pelle vinner vårt tredjepris, vilket är en Xbox One X
Ett stort grattis till årets Vinnare!!!
Och till sist, ännu en gång ett jättestort tack för att ni besökte oss, våra sessioner och var med i vår ”vatten” tävling under TechDays 2017.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden