Detta är del tre av den säkerhetspresentation jag kört några gånger under 2014 som går igenom de säkerhetsfunktioner som finns inbyggda i Office 365, Microsoft Azure och Enterprise Mobility Suite.

Jag har under denna session hävdat att man mot vad många tror får en mycket säkrare IT miljö genom att gå upp till Microsofts moln än vad man kan få när man driftar själv eller hos någon lokal IT-driftsleverantör. Även fast de flesta funktioner som jag går igenom går att få både on-prem och i molnet har jag ALDRIG sett något företag som implementerar alla de funktioner eller klassificerat sig för de certifieringar som i molnet är på “by default”.

I denna del pratar jag om policys och efterlevnad av dem. Tex hur man med hjälp av regelverk automatiskt kan styra så att alla dokument som är skapade av en viss mall automatiskt får en viss policy och ett visst skydd på sig utan någon som helst användarpåverkan eller krav att dom gör något.

Eller om man skriver ett personnummer i ett mail eller att man bifogar en Excel som har personuppgifter så kommer det mailet att automatiskt skyddas så och skickas till interna användare med RMS och till externa användare så skickas det med Office 365 Encryption. Återigen utan att användaren själv behöver göra något speciellt.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden