dbb8dea4-e0bc-4214-b263-65519beb7301
Microsoft Teams har idag blivit en integrerad del av arbetslivet. Men hur säkerställer man att plattformen nyttjas till sin fulla potential? Exobe visar vägen – inte bara genom att leverera teknik.

Microsoft Teams implementeras vanligtvis för att skapa en trivsam möteskultur och förenkla kommunikationen hos företag. Men alltför ofta tror man att jobbet är gjort bara för att tjänsten är inköpt och utrullad i organisationen.

–Många gånger kommer kunden till oss med ett symptom, snarare än ett tydligt identifierat problem. Vår första uppgift blir att ta reda på mer. Fel använt kan Microsoft Teams trassla till kommunikationsvägar och möten, snarare än effektivisera, förklarar Johan Hurtigh, förändringsledare på Exobe.

Exobe är inte bara Solutions Partner till Microsoft inom bland annat Modern Work, utan även Advanced Specializations Partner inom områdena Möten och mötesrum för Teams, Telefoni med Teams samt Förändringsledning för att omfamna nya beteenden med Teams. Det visar att Exobe tar sin uppgift på största allvar när det kommer till att skapa meningsfulla Teams-möten samt effektiv och säker användning av all teknik.

Läs mer om hybrida arbetsplatser

–Den här frågan har för länge sedan slutat vara en isolerad fråga för en ensam IT-ansvarig, det handlar snarare om strategiska HR-projekt som bör tas i ledningsgruppen eller styrelserummet. Utan detta får man ingen hävstång på sin investering i Microsoft Teams, säger Johan Cronquist Waxberg, Specialist & Partner på Exobe.

Exobe brinner för inkluderande möten och att kunderna ska få största möjliga utväxling av sina investeringar.

– Vår grundfilosofi härstammar från Microsofts idé om digitalisering och handlar om att vi vill skapa ”ett skönare arbetsliv". På senare år har vi lagt till ”tryggare” i den meningen. Detta med tanke på det ökade hotet från cyberattacker, men också för att många känner sig okunniga när de exempelvis ska starta upp ett hybridmöte, säger Mathias Huber, Specialist & Partner på Exobe.

"Alla ska kunna synas och höras, även de som är med digitalt."

Att få medarbetare att känna sig trygga i sin användning av digital utrustning handlar framför allt om två saker: dels att ge dem rätt kunskap om hur de använder utrustningen, dels att den används på ett inkluderande sätt.

– En enkel lösning är att standardisera tekniken för att användarna ska känna sig trygga. Samtidigt behöver vi ta ansvar för tekniken och följa upp hur mötesrummen mår. Gör man inte detta ökar risken för att medarbetare ska känna nervositet och osäkerhet i mötesrummet, säger Mathias Huber.

Nästa steg är att lära sig använda tekniken i mötesrummen på ett inkluderande sätt. Alla ska kunna synas och höras, även de som är med digitalt. Användarupplevelsen är i snitt alldeles för dålig hos de flesta företag idag. Här går vi miste om värdefull kapacitet och kreativitet.

Läs mer om våra erbjudanden här

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden