I och runt Teams finns otaliga möjligheter för att hjälpa dig att synas och höras ut i din organisation. En av de starkaste budskapsbärarna är video. Det är därför alla jobbar för att kameran ska vara påslagen i Teams-möten. Möten blir helt enkelt bättre då. Men video kan också vara skrämmande av två anledningar.

  • Det är ovant och kanske obehagligt att se och höra sig själv
  • Att producera video / film professionellt är jättedyrt

 

Punkt 1 är bara en träningssak. Och nu har vi alla tränat i mer än ett år på att se oss själva på video i Teams-möten. Återstår att komma över hur du låter i en inspelning. Punkt 2 kan stämma om du ska göra en film för många som ska profilera något. I det här fallet löser vi det med en mobiltelefon samt lite mod och framåtanda.

Testa det här:

  1. När du har något att säga, kanske "Hej teamet! Nästa vecka är det start på det nya projekt X. Inför kick-offen vore det toppen om alla…"
  2. Spela in meddelandet i din telefon (se till att det är tyst runt dig).
  3. Trimma början och slutet på videon om det behövs.
  4. Ladda över videon till datorn och lägg upp i kanalen på Teams.
  5. Skriv ett inlägg under videon som i få ord förklarar vad det är. "Hej teamet! Här kommer kort info inför projektstarten nästa vecka."
  6. Klart!

 

Kolla vilka reaktioner du får. Jag tror att du kommer att fortsätta förstärka dina budskap med video.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden