2024-10-22
Våra reflektioner efter Teamsdagen 2024
Teamsdagen 2024 blev ett fullspäckat event som bjöd på insiktsfulla föreläsningar, kunskapsdelande och engagerade paneldiskussioner. Deltagarna fick under dagen ta del av praktiska exempel och inspirerande berättelser om hur organisationer och individer hanterar digitalisering och förändrade arbetssätt, med särskilt fokus på Microsoft Teams och Microsoft 365 Copilot. Förutom att Linus Cansby och Caroline Kallin är med och arrangerar eventet, hade flertalet Exobe-medarbetare förmånen att stå på scen i olika konstellationer. Så här summerar de sina upplevelser av dagen.
En av de mest populära sessionerna under dagen var en presentation av ett kundcase från Volvo Group, där man gjort resan från lokala inköp och installationer till en global mötesrumstjänst baserad på Microsoft Teams. Vår mötesrumsexpert Annie Petersson och Mikael Lindahl från Volvo Group IT berättade att de tre viktigaste lärdomarna från projektet var vikten av rätt ledningsstöd, att tekniken i sig är det minsta problemet och att kommunikation är avgörande för framgång.
Copilot fortfarande på allas läppar
En annan höjdpunkt var sessionen om Microsoft 365 Copilot, där experter från Uddevalla kommun, SOS Alarm och SEB, tillsammans med Niclas Bovall, delade sina erfarenheter av att implementera AI-assistenten i sina respektive organisationer. Sessionen berörde allt från förberedelser till onboardingprocesser och framtidsplaner.
Även sessionen där Christine, Ralph och Jonas delade med sig av misslyckade Copilot-piloter drog fullt hus. Intresset för Copilot är fortfarande skyhögt med andra ord, vilket den fullsatta lokalen vittnade om.
”Under vår session märkte vi att många kunde relatera till våra insikter om misslyckade Copilot-piloter. Till vår glädje togs våra råd om framgång på allvar.”
Ökat fokus på säkerhet och regelefterlevnad
Tommy Clarkes session om Microsoft 365 och Teams gav svaret på frågan hur dessa molntjänster kan implementeras inom verksamheter med höga krav på säkerhet och regelefterlevnad. Särskilt med fokus på EU-lagar som exempelvis offentlighets- och sekretesslagen, GDPR och NIS2. Deltagarna fick praktiska insikter i hur dessa verktyg kan användas på ett lagligt och effektivt sätt, både inom den privata och offentliga sektorn.
Inga fler döda hästar
Oscar Bergs välbesökta session satte fingret på vilka föråldrade metoder och tankesätt som hindrar innovation i dagens arbetsliv. Genom att utgå från "The Dead Horse Theory" och krydda den med en stor portion humor, belyste Oscar hur vissa av våra arbetssätt, bör förpassas till historien. Diskussionen gav nya perspektiv på hur vi kan anpassa våra arbetsmetoder för att främja mer flexibelt och effektivt samarbete, särskilt i en tid där digitala verktyg spelar en allt större roll.
”Publiken både skrattade och vred sig lite obekvämt när jag belyste vilka märkliga beteenden som har cementerat sig i vårt digitala arbetsliv.”
Mänskligt beteende i en digital värld
På Teamsdagen fick vi också ta del av ett inspirerande seminarium om hur vi människor beter oss i en alltmer teknikorienterad värld. Magnus Bornäs från GrowLabs och vår förändringsledare Johan Hurtigh ledde en djupdykning i ämnen som teknik, neurologi och psykologi. Fokus låg på hur vi bör arbeta för att få ut mesta möjliga av våra digitala verktyg. Föreläsningen väckte både skratt och eftertanke, och publiken fick chansen att reflektera över sina digitala vanor och beteenden.
Vi summerar Teamsdagen 2024 som ett framgångsrikt event som inte bara lockade ett stort antal besökare, utan också lämnade dem med värdefulla insikter och verktyg att ta med sig till vardag och arbetsliv. På Teamsdagens Youtubekonto kan du ta del av utvalda videos i efterhand.
Relaterade inlägg
Vill du vara säker på att inte missa något
Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.