Cloud ransomware – och hur du undviker det! | I en video på YouTube så beskrivs hur du kan få din epost krypterad I Office 365. Låt oss ta en titt på detta och hur det kan undvikas.

I korthet så berättar denna video att om du tillåter tredjeparts applikationer i Office 365 så kan dina användare av misstag ge dessa applikationer tillgång till användarens data, däribland epost.

Låt oss konstatera att det finns flera lösningar på detta ”problemet”. För det är trots allt endast ett problem om funktionen används felaktigt.

Vi kan börja med att kolla om någon användare faktiskt har delat ut rättigheter till någon applikation. Bilden nedan visar några av de applikationer som vi på Altitude 365 gett rättigheter till.

4865-manage-app-1672658708

Här kan vi också se vilken användare som gett rättigheter till en viss applikation, klicka bara på användaren så får du en lista över vilka som använder en viss app.

Om du vill begränsa möjligheten för användare att lägga till appar så finns det åtminsonde två olika sätt att begränsa detta. Om du helt vill stänga av tredjeparts appar så gör du det i Office 365 Portalen. Gå till Inställningar – Services & Add-ins och klicka på Integrated Apps. Här kan du stänga av dessa appar helt.

 

4865-integratedapps-1672658711

Om du hellre tillåter vissa användare att lägga till appar så går även det genom att redigera rättigehterna beskriva I denna artikel.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden