Teams | Jag har kört Teams med mina kollegor sen hösten 2016 när det kom som Preview och det finns massor med tillfällen då jag verkligen känner att jag sparar tid och min vardag blir enklare.

Varför Teams?

Alla arbetar på olika sätt. Det viktiga är ju ändå inte hur man arbetar, utan vilket resultat man uppnår. Om jag kan göra ett effektivare arbete och spara tid blir jag mindre stressad och kan ägna mer tid åt annat.
Det jag gillar med Microsoft Teams är hur det lägger sig som ett skal rakt över Groups, samlar ihop alltsammans i ett snyggt paket som jag själv skräddarsyr och framförallt kan jag arbeta på mitt eget sätt utan att det på något vis stör mina kollegor som själva väljer att jobba ännu mer eller ännu mindre i Teams än jag själv, men vi behöver ändå komma åt samma saker.
Så varför Teams? För att ett dygn är 24 timmar långt, oavsett vem du är och vart du arbetar. Jag vill få ut så mycket som möjligt av mina timmar och Teams hjälper mig med just det.

Vad tycker jag om Teams?

Jag har som sagt kört Teams mer eller mindre sen hösten 2016 när det först kom som preview.
Jag kanske bör tillägga att jag tidigare aldrig använt Slack, för vilket Teams är Microsofts utmanare.
Jag gillar Teams skarpt! Jag använder det absolut inte enbart, men precis som med allt annat jag stöt på inom Office 365 är det effektivt där pusselbiten passar in!
Chattfunktionen kompletterar Skype och email på ett bra sätt! För frågor och informationsspridning som är mer allmän till teamet och för att hålla strukturerade trådar är det kanon!
Jag älskar fliksystemet! Jag håller t.ex. i en konsumtionsworkshop och här kan jag samla feedback och presentera så mycket mer än bara en PowerPoint på en plats där alla kommer in samtidigt som det är ett naturligt ställe för att få feedback och förbättringsförslag.

GIF-bilderna kan kännas oseriösa vid första anblick, men jag tycker ärligt talat att det precis tvärtom. Trots att jag blivit kallad strukturfascist mer än en gång så ger det en liten energikick när någon svarar med en klockren GIF-bild. Den energin ska inte underskattas!

5066-o16-teams-hero-1920×685-1673252132

Vart hittar jag mer information om Teams?

Det här är en grymt bra guide för hur du enkelt kommer igång med Teams och kan börja testa. Microsoft har byggt upp den i flera steg som en slags webbaserad rådgivare. Man klickar sig igenom några sidor och du får sedan förslag för att gå vidare beroende på just dina förutsättningar.

Som administratör av Teams finns det en del att tänka på. Inställningar att göra och så vidare. Jag har ju själv lyxen att luta mig tillbaka medan mina kollegor reder ut såna här saker. Det kan såklart alla andra också dra nytta av, men skulle du vilja göra ändringarna själv (vare sig grafiskt eller i PowerShell) slår du ett öga på den här länken.
https://support.office.com/en-us/article/Administrator-settings-for-Microsoft-Teams-3966a3f5-7e0f-4ea9-a402-41888f455ba2?ui=en-US&rs=en-US&ad=US

Vi konfigurerar Teams som en del av vår konfigurationsworkshop också.

Jag är ute hos många kunder och träffar massor med användare! Alla drunknar i mail, alla beklagar sig. Jag har nog aldrig hört någon säga ”Nej, jag får alldeles lagom många mail och alla är bra!”. När fick du senast ett mail som innehöll något i stil med: ”Fika klockan 15:00?” och ingenting mer?
Jag använder Chattfunktionen i Skype for Business och Teams flera gånger om dagen själv.
Jag får svar snabbare, det går fortare att skriva och jag håller inkorgen hos både mig själv och andra renare!
Vill du veta mer ska du såklart i första hand kontakta oss på Altitude så hjälper vi dig vidare. Vill du hellre läsa dig fram? Det finns en del träningsvideos och beskrivningar från Microsoft samlade på den här siten.

5066-microsoft-teams-1673252137

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden