Vi är stolta över att få ta emot utmärkelsen Årets Microsoft Partner för bästa digitala kundtransformation.

Tack Microsoft och Folksam!

Microsoft motiverar utmärkelsen så här:

”För att ha hjälpt kunden ta nästa steg i sin digitala transformation med utgångspunkt i hög teknisk kompetens och förståelse för kundens utmaningar. Med sin lösning har partnern visat hur innovation och teknik verkligen kan transformera och effektivisera utförande, processer, analys och utfall hela vägen från försäkringsbolagets företagsrådgivare upp till chefsnivå. Medarbetare kan nu med moderna verktyg och effektiviserade processer få mer gjort på kortare tid samt få insikter de bara kunde drömma om tidigare – Digitalisering och Transformation På Riktigt!”

Kunden som Microsoft refererar till är Folksam. Vi är stolta över att ha kunnat jobba tillsammans med Folksam Företagsrådgivning för att skapa riktig digital transformering i deras dagliga verksamhet.

Folksams utmaning

Fredrik Grinder, försäljningschef på Folksam, berättar:

– Den primära utmaningen var att tydligare kunna mäta antal rådgivningar för att skapa bättre analys, men också kunna mäta den försäljning vi har direkt, oavsett hur lång försäljningsprocessen än är.

Tidigare hade Folksam manuella processer som förlitade sig på finansiella transaktioner, vilket innebar att Fredriks jobb med att coacha sina rådgivare var tungrott och till stor del saknade aktuella nyckeltal att utgå från. Med Altitude 365:s lösning introducerades en rapporteringsfunktion som skapat stor nytta både för ledning och rådgivare. När funktionen för inrapportering av antal rådgivningar var på plats passade man på att använda samma system för att även få in vilken försäljning rådgivarna haft.

– I vårt tidigare system kunde jag inte se om rådgivarna gjort ett bra jobb just idag. Nu kan rådgivarna rapportera in att det här och det här har jag sålt, de här pengarna kommer in till Folksam, berättar Fredrik.

 

Analysmöjligheter med den nya datan

Med den nya insamlade datan skapades också möjligheter som tidigare var utom räckhåll. Bland annat kan rådgivarna nu själva jämföra sitt arbete direkt i förhållande till andra rådgivare runt om i landet.

Lösningen för Folksam är byggd med Microsoft Flow och Microsoft Power BI och mallarna togs fram genom ett tätt samarbete under förra hösten. Gemensamma workshops för att identifiera behoven varvades med att Altitude 365 utvecklade lösningen på hemmaplan. Genom de lättillgängliga verktygen kunde konsulter från Altitude 365 återkomma till Folksam med förslag på lösning och justera dessa enligt kundens önskemål på sittande möte.

– Vi jobbar med Forms som är formulär inne i Teams. Datan går sedan via ett flöde in i Power BI där det blir siffror i ett gränssnitt som vi tycker det är väldigt bekvämt att jobba med, berättar Fredrik.

Folksam jobbar centralt med ett större digitaliseringsprojekt som spänner över hela organisationen. Det är ett stort projekt där alla aspekter ska täckas in, så som lagstiftning, avtal och processer. Lösningen för rapportering av rådgivningar och försäljning till företag har tagits fram parallellt med det stora digitaliseringsprojektet.

– Det här är ett parallellspår som kan göras utan att det kostar så mycket pengar, och ändå ge oss stor nytta, säger Fredrik.

 

Resultat

Med lösningen har Folksam möjlighet att följa upp mål på organisationens olika nivåer. Det har blivit lättare att se hur målen uppfylls både på grupp och individnivå.

– Resultatet har gett oss möjligheten att enkelt kunna analysera och mäta aktiviteter vilket har skapat snabbare återkoppling i alla led i organisation och vi kan nu benchmarka regioner, kontor och medarbetares aktiviteter för att fortsätta bli starkare digitalt. Vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Fredrik.

Marknadsplats hos Altitude 365

Är ni intresserade av att se våra tjänster så hittar du vår marknadsplats här. Vi vill hjälpa organisationer var de än befinner sig på sin resa till Microsoft Cloud.

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden