2022_exobe_profilfoton_fredrik_blid_1x1

Telekom idag har startat en ny serie om hur man får upp video användandet i digitala möten och startar med Fredrik Blid's 3 bästa tips hur man ger sina medarbetare dom bästa förutsättningarna.

Här är hans tips:

Ge användarna bra förutsättningar 1:

Se till att användare alltid har tillgång till bra webbkameror oavsett var de befinner sig; kameror i alla mötesytor och laptops samt, viktigt, till alla externa bildskärmar på skrivbordsplatserna så man slipper använda laptopens inbyggda kamera när man sitter dockad.

Ge användarna rätt förutsättningar 2:

Instruera användarna i hur de får optimal bild (placering, belysning, bakgrund etcetera) och framför allt varför de ska använda webbkameran i digitala möten (bättre närvarokänsla, delaktighet och engagemang för alla i mötet, kunna jobba med kroppsspråk, mindre tröttsamt än att titta på ikoner/stillbilder, ”vi har inte en filt över oss när vi har fysiska möten”… ).

Uppmuntra till användandet:

Inled mötena med att engagera deltagarna genom att de får visa upp något i kameran. Exempelvis så här ser min arbetsplats/mötesyta ut idag, så här ser det ut utanför fönstret/rummet, idag har jag på mig den här tröjan och liknande.

 

Relaterade inlägg

Vill du vara säker på att inte missa något

Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.

Hidden