Secure Guest Collaboration Mgmt


Att samarbeta digitalt med externa partners är mer eller mindre en självklarhet idag. Men hur säkerställer vi att det digitala samarbetet är säkert och att information skyddas enligt bolagets dataskyddsriktlinjer?

brooke-cagle-whwybmtn3-0-unsplash_21x9

För att säkra det digitala samarbetet med externa partners har Exobe AB skapat SaaS-tjänsten – Secure Guest Collaboration Mgmt. Principen är ungefär densamma som när ni bjuder in en gäst till ert fysiska kontor, d.v.s. gästen registrerar sig och släpps in av en medarbetare. Skillnaden med tjänsten Secure Guest Collaboration Mgmt är att ni bjuder in gästen till ert digitala kontor (Microsoft365, Teams, SharePoint, OneDrive etc.). Men att dela information med externa användare kan innebära en säkerhetsrisk.

Secure Guest Collaboration Mgmt eliminerar onödiga risker samtidigt som den digitala gästhanteringen blir enklare.

Era medarbetare blir ”värdar” för digitala gäster via ett lättöverskådligt grafiskt gränssnitt. Secure Guest Collaboration Mgmt-tjänsten ser till att alla digitala gäster registreras och att inloggning genomförs med multifaktorautentisering (MFA) så att ert Azure Active Directory (AAD) skyddas mot oönskat intrång. Gästerna kan samarbeta effektivt med era medarbetare via ett tillfälligt gästkonto med begränsad giltighetstid. Eftersom gästen använder sig av MFA och autentiserar sig på ”hemmaplan” och inte i era system, skadas ni inte om gästkontot till exempel skulle hackas. Dessutom har ni full kontroll över delade filer och vilka gäster som har tillgång till er digitala arbetsplats.

Tack vare Secure Guest Collaboration Mgmt vågar vi slå på delningsfunktionerna i Microsoft 365 fullt ut.

Helena Hellqvist, Collaboration Manager på Camfil

Vad kan ni förvänta er?

SaaS-tjänsten Secure Guest Collaboration Mgmt inkluderar följande funktionalitet:

  • Grafiskt gränssnitt för att skapa temporära digitala gästkonton inom bolagets Microsoft365-tenant och Azure Active Directory.
  • Era medarbetare kan registrera gästkonton med fullständiga uppgifter i Azure Active Directory; Förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer, bolagsnamn
  • Era medarbetare kan registrera utgångsdatum för gästkonton i Azure Active Directory.
  • Gästerna måste acceptera er informationshanteringspolicy innan identiteten skapas i ert Azure Active Directory.
  • Gästerna måste logga in till gästkontot med multifaktorautentisering (MFA).
  • Era medarbetare kan ”vitlista” domäner och därmed möjliggöra nedladdning av filer.
  • Era medarbetare och gäster kan säkert dela information och dokument via SharePoint, OneDrive och Teams inom bolagets Microsoft365-tenant.
  • Gästkontot raderas automatiskt från ert Azure Active Directory vid utgångsdatum för samarbetet.

Exobe AB levererar abonnemangstjänsten Secure Guest Collaboration Mgmt till en fast månadskostnad.

Pris: Från 7000kr per månad

Secure Guest Collaboration Mgmt •

På Exobe hjälper vi er att ta nästa steg mot moderna digitala verktyg & arbetssätt. Vi följer med på er resa mot ett tryggare och skönare arbetsliv. Fyll i formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.

Hidden

Utvalda kundcase

Utvalda insikter

Följ oss!

Vi delar gärna med oss av kunskap, erfarenheter och inspiration. Följ oss på LinkedIn eller ta del av vårt nyhetsbrev, så får du ta del av insikter först av alla.