Rörelsepaus påminner om hälsan
Hos Region Uppsala hade önskemålet att modernisera och digitalisera processer i organisationen vuxit fram under en längre tid. När pandemin slog till blev Teams den naturliga mötesplatsen för medarbetare som inte kunde träffas fysiskt, och ett digitalt nav där samtliga i organisationen kan ta del av och utbyta information.
Kundcase PowerApps
Ett av de första projekten i Teams blev Rörelsepaus, en app som påminner medarbetarna om att röra på sig och ger förslag på lämpliga övningar. Större delen av appen kodades under ett hackathon tillsammans med konsulter från Exobe (tidigare Altitude 365), en av de partners som hjälper kunder att komma igång med Power Apps i Teams.
– Processen är otroligt enkel och snabb, säger Ville Gullstrand,Power Platform MVP på Exobe (tidigare Altitude 365). Idén till appen kom från HR-avdelningen och det fanns en klar målbild, så vi satte upp ett Teamsmöte och började bygga framför ögonen på kunden, samtidigt som vi kunde diskutera funktioner och förklara vad vi gjorde. Efter grundutvecklingen tog Mats Andersson och Mattias Collén, systemspecialister på Region Uppsala, över och färdigställde appen.
– En av våra fysioterapeuter tog fram övningar, och sedan spelade vi in ungefär 30 filmklipp med mobiltelefon, berättar Mats Andersson. Det tog någon dag till, och efter det var det dags för en pilotstudie där ett begränsat antal testpersoner fick prova appen och ge feedback.
”Processen är otroligt enkel och snabb”
Appen Rörelsepaus påminner om att röra på sig genom adaptiva kort i chattmeddelanden, och genom att klicka på en knapp öppnas appen och övningen spelas upp. Videoklippen hämtas från Stream, och PowerAutomate körs i bakgrunden för schemaläggningen. Utöver Rörelsepaus har Region Uppsala idag flera andra appar på gång.
– PowerPlatform gör det otroligt snabbt och enkelt att bygga, användarna blir förvånade över att de kan få en app på några få veckor när de trodde att det skulle ta flera månader! säger Mats Andersson. Utvecklingen ligger också närmare användarna – även om de inte har möjlighet att bygga själva är de med och testar och städar upp i gränssnittet efteråt och lägger till förbättringar.
Kundcaset är ifrån Microsoft's e-bok "Better Together - Appar i Teams" och vill ni veta mer om det kan ni läsa mer här.
Relaterade kundcase
Följ vårt nyhetsbrev
Lobortis enim maecenas libero vivamus enim arcu, justo, aliquet. Nec cras viverra feugiat sit massa a. Praesent arcu posuere faucibus risus. Blandit vulputate turpis at maecenas.