2020-03-30
Molnsäkerheten vid distansarbetet
COVID-19-krisen som pågår i världen påverkar oss alla, både praktiskt, emotionellt och finansiellt. Många tvingas, eller väljer att arbeta på distans. Många branscher har sedan tidigare goda förutsättningar för att arbeta på det här viset men situationen har även gjort att många oerfarna organisationer och medarbetare nu tappert försöker sig på distansarbete.
Tekniken är en fantastisk möjliggörare här men det är samtidigt julafton för cyberkriminella som i stor utsträckning utnyttjar situationen, oerfarenheten och bristen på IT-hygien som många utsätter sig för. Oskyddade enheter, överbelastade VPN-tunnlar, dåligt kontoskydd och lättgissade lösenord är några exempel på problem som många lever med under den här krisen.
"Glöm inte molnsäkerheten när distansarbetet skjuter i höjden"
Vi på Altitude 365 har paketerat en ”mini-workshop” på fyra timmar där vi fångar upp och rankar era viktigaste säkerhetsåtgärder i molnet så att ni vet vad ni behöver prioritera i dessa tuffa tider. Distansarbete kan vara nyckeln till överlevnad för en organisation men en lyckad cyberattack kan slå ännu hårdare och det är därför viktigt att ni får rätt skydd på plats i molnet.
Workshop för säkerhet i Microsoft molntjänster
Under workshoppen kommer vi tillsammans med er att diskutera säkerhet i Microsofts molntjänster:
- Vi tittar på hur ni skyddar era distansarbetares datorer, telefoner och surfplattor. Med hjälp av funktioner som App Protection Policies kan ni säkerställa att all organisationsdata lagras krypterad på dessa enheter, oavsett om enheten i sig är styrd av organisationen eller tillhör den anställde själv. Med dessa funktioner kan ni också när som helst, på distans, radera organisationens data på enheten och se till att den inte kan ansluta igen, exempelvis vid en stöld.
- Vi tittar på hur ni skyddar era distansarbetares identiteter med funktioner som Conditional Access, MFA, skydd mot stulna identiteter, skydd mot anonyma IP-adresser, riskbedömda inloggningsförsök, med mera. Dessa funktioner kan kombineras med övervakning och larm så att ni kan reagera snabbt och effektivt vid en attack.
- Stora mängder nya distansarbetare innebär också nya kreativa, men icke sanktionerade IT-lösningar, som i praktiken bidrar till dataläckage. Anställda hittar egna vägar att dela filer och information med varandra på, och detta sker utanför organisations kontroll och vetskap. Det kan innebära både brott mot GDPR och att information kommer i orätta händer. Vi tittar på hur ni kan övervaka och skydda er organisation mot denna Shadow IT och hur ni ser till att känslig information stannar där den hör hemma.
Workshoppen sker på distans via Microsoft Teams. Under workshoppen finns det goda möjligheter att ställa frågor och bolla idéer och målet är att ni ska förstå hur ni kan skydda era distansarbetare i Microsoft 365.
Hör gärna av er till mig eller någon av mina kollegor på Altitude 365 så berättar vi mer eller kika åp vår marknadsplats nedan:
Relaterade inlägg
Vill du vara säker på att inte missa något
Som du märker brinner vi för att dela med oss av våra erfarenheter, nyttiga lärdomar och spaningar ut i exosfären. Se till att följa vårt nyhetsbrev eller vårt flöde på Linkedin så du inte missar något.